:)


Vecka 20

Din graviditet i siffor (graviditetskalender) Första dagen for din senaste mens var 11-Aug-2008 Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 18-May-2009 Du är gravid i vecka 20+0. Du har klarat av 50% av graviditeten. Du har 139 dagar till förlossningen. Din första trimester varar från 11-Aug-2008 till 09-Nov-2008 Din andra trimester varar från 10-Nov-2008 till 07-Feb-2009 Din tredje trimester varar från 08-Feb-2009 till 18-May-2009 Bebisen: Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka. Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen. Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn. Du: Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning. Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.

22 december

Idag är det 2 dagar kvar tills julafton och blogg är cp men ialf den 17 fick jag bilder på min lilla SON som ligger där inne i magen =) han ska heta Romeo.

Bebisar :)




Den här lilla skruttan kom ut ur natta´s mage den 4/12-08 23:59 på kvällen Hon pep som en liten nyfödd hundvalp när jag fick hålla i henne :) Gud vad jag längtar tills min och Johnnie´s lilla skrutt kommer! har gått och räknat ner dagarna varje dag tills vi ska få veta könet och allt. Idag är det 8 dagar kvar tills Johnnie fyller år så då ska vi få komma till sös äntligen!! :D Är i vecka 17+3 idag tiden går så fort men ändå så jävla seeeegt! :p Jag går bara och längtar och längtar.. Den rör sig för fullt där inne hela tiden så jag har fått sömnproblem också tyvärr :/ det är jätte jobbigt för tankarna bara snurrar runt runt runt hela tiden och det är lättare att somna när man inte får/kan sova typ på buss, tåg eller något. Det är hemskt. Dumma unge :p hehe ne nu ska lilla sjuka jag krypa ner under täcket och sova. Får ju allt skit som smittas nu. Är förkyld och dålig i magen som bara den :(

Fredag 28:e nov

Började känna bebisen röra på sig låg och kunde inte somna.
Känns som om någon petar på magen fast inifrån :p
Fick typ panik och ögonen typ ploppa ut.. var på kvällen när jag var i v.15+6 så skulle precis in på 16 veckor då.
Lite kul ändå för nu vet man att bebisen är där inne :)

RSS 2.0