Kalas och bakning på listan! :)

Åhå jag är så dålig på det här med BLOGG hehe :)
är mest inne på bilddagboken och skriver näst intill varje dag! heter Tuttilanatatti där..

Idag har Romeo bara gått runt och sagt sitt nya ord han lärt sig "bajs" haha min lilla skitunge de låter ju så fruktansvärt gulligt! :D haha
Han säger "vovvans bajs" och pekar på gräsmattan typ hela tiden haha kan de vara efter att man sagt så många gånger "akta det ligger vovve bajs där!" då han sprungit i gräset tro? haha :)
Just nu sitter jag o lyssnar på thevoice medans Romeo tittar på Disney channel :) Vi stannade hemma idag så jag pluggar hemma idag och bakar fy fan samma stress som förra året i min kropp vid den här tiden just månaden MAJ är som värst då blire tårta o skit HELA tiden alla fyller år ju haha och vi har så stor släkt till Romeo nu så vi får dela upp dagarna så alla ska få sitt platser också haha

Hans tröja jag satt på han idag är sneppet för kort asså hahaha den måste ha krympt i tvätten som fan för förra veckan eller vare va så satt den bra! så jag ska tvätta den och rensa o slänga in de för små kläderna i senaste kartongen jag packade ner i haha måste slänga in 3 vinteroveraller också som jag hittade i ett skåp som är 74, 80 och 86 allt ligger ÖVERALLT i alla skåp jämt haha men de kommer fram ibland ;)

Nu ska jag byta blöja på min lillefis och sen försöka få han att vila så man kan få plugga i lugn och ro och förhoppningsvis hinna börja baka bullarna också :)

Usch tiden bara rinner iväg min lilla bebis som nyss låg i den tunga magen blir redan 2 fingrar stor! :O

Jag minns de här som om de var typ igår!










Men vi är redan långt därifrån!.. redan här!!:







Nova har ju redan börjat sno Romeo´s hjärta så jag är inte den ända flickan i hans liv längre! :(

Hittade en bra sida med tips om ta bort fläckar som är bra o ha

Har du spillt rödvin på duken eller tappat blåbär på nya byxorna? Om du är snabb så kan du faktiskt få bort de flesta fläckarna relativt enkelt. Dessa tips är samlade från olika källor och alla är inte beprövade, men helt klart är de värda ett försök…
Bra att ha hemma för rengörning

- Tvättmedel med och utan blekmedel
- Diskmedel
- Oljefri Aceton (finns i mataffärer)
- T-sprit (finns i mataffärer)
- Glycerin och lacknafta (finns i färgaffärer)

Utöver dessa finns det givetvis en mängd andra fläckborttagningsmedel att köpa.

Det finns många olika tips för att ta bort fläckar och här kommer en lista på några av dem…

Blod
Blötlägg i kallt vatten och strö på salt. Gnugga sedan blodfläcken med tvål eller tvättmedel i kallt vatten och avsluta med att tvätta som vanligt i maskin.

Blåbärsfläckar
Fläckar från blåbär tas bort enklast genom att låta plagget ligga i filmjölk en stund. Tvätta därefter som vanligt.

Bläck eller tusch
Fukta fläcken med T-sprit och spola. Upprepa behandlingen så länge det kommer färg. Gnugga med tvål och vatten.

Bärfläckar
Doppa fläcken i kokhett vatten. Om fläcken inte släpper kan man badda på lite glycerin som får sitta kvar i några minuter. Skölj och tvätta som vanligt

Choklad
Skrapa bort så mycket som möjligt av chokladen. Doppa ev. i varmvatten om chokladen sitter fast hårt. Tvätta plagget så varmt som det tål i tvättmaskin. Använd ett tvättmedel som innehåller blekmedel och enzymer (läs på förpackningen)

Fett
Tvätta som vanligt i så varmt vatten som plagget tål. Om fläcken inte försvinner kan man prova fettlösande medel som Yes eller lacknafta. Tvätta sedan igen.

Frukt
Så fort du fått en fruktfläck på dig ska du skölja plagget i kallt vatten. Tvätta sedan med ett tvättmedel som innehåller blekmedel och enzymer. Har fläcken redan torkat, kan den lösas upp med lika delar glycerin och varmt vatten, innan plagget tvättas i maskin.

Gräs
Barnens favorit – gräsfläckar, tvättas på så hög temperatur som plagget tillåter i maskin. Om fläcken inte försvinner kan man testa att badda med lite T-sprit och gnugga med tvål och vatten. Maskintvätta igen.

Kaffe och te
Snabba ryck, blötlägg plagget direkt i kallt vatten. Hinner fläcken torka, doppa i kokande vatten (om tyget tillåter). Tvätta sedan med ett tvättmedel som innehåller blekmedel

Ketchup, tomat och tomatsås
Blanda lika delar varmt vatten och glycerin. Låt plagget ligga i blöt i en timme. Tvätta sedan med ett tvättmedel som innehåller enzymer och blekmedel.

Klister
Använd Aceton utan olja och badda försiktigt på fläcken. Kolla först viket material tyget är gjort av. Tvätta sedan som vanligt.

Läppstift
Behandla läppstift fläckar för hand med flytande tvättmedel. Tvätta som vanligt.

Mascara
Behandla läppstift fläckar för hand med flytande tvättmedel. Tvätta som vanligt.

Mjölk- och gräddfläckar
Fläckar från grädde och mjölk tas bort genom att man blötlägger plagget i boraxlösning innan man tvättar det. Om plagget är i ylle, bör man badda på lösningen med en svamp istället för att blötlägga. Tvätta som vanligt.

Nagellack
Bearbeta fläcken från tygets baksida med oljefri aceton. Var noga med att kolla upp vilket material tyget är gjort av innan (ej acetat eller triacetat). Tvätta som vanligt.

Olja
Lös upp fläcken med lacknafta. Gnugga med tvål och tvätta sedan i så hög temperatur som möjligt.

Rödvin - partydödaren No1
Fukta fläcken med vitt vin och det finns till hands. Strö annars salt eller potatismjöl på fläcken. Gnid med en citronhalva eller behandla med T-sprit. Skölj och tvätta som vanligt (gärna med blekmedel om tyget klarar det).

Skokräm
Gnid genast in flytande tvättmedel i fläcken och tvätta som vanligt.

Stearin
Stearinfläckar bryts bort så mycket det går från plagget. Lägg sedan läskpapper, hushållspapper eller kaffefilter över och under tyget och stryk över med strykjärn. Fukta sedan med lacknafta och gnugga med tvål för att få bort det sista.

Tuggummi
Tuggummifläckar är riktigt tråkiga, men prova med att lägga plagget i en plastpåse som stoppas i frysen i en timme. Bryt sedan loss tuggummit och använd lacknafta för att få bort det sista. Tvätta sedan som vanligt i maskin.


RSS 2.0